Alter-manifest NL

Oprutte!
Op 8 januari vind er een landelijke demonstratie plaats in Tilburg tegen kabinet Rutte. Dit omdat Rutte de aanval op de burgerbevolking nog harder inzet dan voorgaande kabinetten. De crisissen waarmee we al decennia worden geconfronteerd worden zorgvuldig gepland en in stand gehouden om kapitaal -wat in handen is van burgers- over te hevelen naar multinationals en banken. De burgers die niets aan de oorzaken van kapitalistische crisis kunnen doen worden gedwongen hun sociale zekerheid met voorop gezondheidszorg, onderwijs, huurrecht en onze pensioenen op te geven.

Dit zodat de overheid samen met de banken kan investeren in oorlog, hongersnood, steun aan milieuvervuilers en producenten van genetisch gemanipuleerd voedsel. Ze breken zorg en onderwijs af om honderden miljarden euro’s over te hevelen naar corrupte banken en militaire speeltjes zoals de Joint Strike Fighter.

Moordwapens voor vernietiging van mensenlevens in plaats van onderwijs en gezondheidszorg voor je eigen burgers!

Zondebokpolitiek
Door xenofobische stennisschopperij proberen politici een vicieuze cirkel in stand te houden. Zwakke groepen kunnen zonder problemen worden gebruikt om de schuld te geven van diverse problemen, en door die groepen zo negatief te bestempelen zullen ze zwak gehouden worden, Dit vijandsbeeld van ‘de moslim’ en migranten in het algemeen, verblindt ons voor de echte vijand:

de multinationals, de bankiers en hun handlangers in de politiek.

Welvaartsverdeling
Het kapitalisme zorgt er al meer dan tweehonderd jaar voor dat een groot deel van de wereldbevolking leeft in extreme armoede, oorlog, hongersnood en milieuvervuiling terwijl op andere plekken de welvaart toeneemt.

In Nederland leven ondertussen al 300.000 kinderen in gezinnen met een inkomen onder de armoedegrens. Dit terwijl het aantal miljonairs in Nederland vorig jaar is gestegen tot ruim boven de 120.000 wat ongeveer 0,7% van de bevolking is.

Fascisme in Nederland
Het huidige kabinet is een voorbeeld van een fascistisch regeringssysteem omdat het de de economie en de sociale maatschappij verregaand van bovenaf controleerd en de natie boven het individu stelt, met gebruik van geweld, het afschaffen van privacy en burgerrechten, opsluiting en deportatie van vreemdelingen, liever wapens koopt dan gezondheidszorg en onderwijs, moderne propaganda en censuur gebruikt om politieke tegenstand de kop in te drukken. Daarmee wil men het bestaan van het systeem waarborgen, waar het geld naar de rijken gaat en de rest kan verotten.

Een land wat wapens boven onderwijs,
banken boven gezondheid,
eigendom boven wonen en
repressie boven mensenrechten verkiest
is niets anders dan een fascistische politiestaat!

Loop mee en laat je stem horen.

Down with this system!